Ministerul sănătății transmite că în a doua etapă a vaccinării contra COVID-19 au prioritate vârstnicii, persoanele cu boli cronice și lucrătorii din domenii esențiale, precizând că vor fi investigații, dacă se încalcă aceste reguli de prioritizare.

”Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate buniciilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale. Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie”, a transmis vineri, pe Facebook, Ministerul sănătății, adăugând că va investiga ”urgent”, atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate.

Instituția dă ca exemplu amenda contravențială de 5.000 de lei dată de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași medicului de familie Petrică Pociovalișteanu, conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru "nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

"Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul Eremia Niculae (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr Pociovalișteanu Petrică. La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. Pociovalișteanu Petrică, afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere. Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19", arată informarea transmisă Ministerului sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași.


Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19: Este o procedură simplă, nu doare

Mai mult pe EurActiv »