Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că e posibil ca situația să se înrăutățească în următoarele luni și le-a cerut cetățenilor germani să ia virusul în serios.

"Trebuie să ne așteptăm ca unele lucruri să fie și mai dificile în lunile următoare decât în timpul verii", a spus Merkel, la tradiționala conferință de presă de vară.

”Este o problemă serioasă, la fel de serioasă ca oricare alta care a existat vreodată, și trebuie să continuați să o luați în serios”, a declarat ea la Berlin, potrivit Deutsche Welle.

Declarațiile cancelarului vin în contextul în care numărul zilnic de infecții continuă să crească în Germania, depășind 1.500.

Merkel a precizat că Guvernul va lua măsurile necesare pentru a proteja grupurile cele mai afectate, inclusiv copiii.

Executivul de la Berlin va face "totul ca elevii să nu fie perdanții acestei pandemii”.

Angela Merkel a mai precizat că viața nu va reveni la normal până nu va fi descoperit un vaccin. 

Cancelarul a subliniat că se vor face eforturi pentru a menține locurile de muncă. Totodată, va fi promovată solidaritatea socială, pentru a amortiza efectele pandemiei asupra unor grupuri vulnerabile, precum persoanele în vârstă sau familiile cu venituri mici.

Joi, Angela Merkel și premierii landurilor au ajuns la un acord privind reguli comune de combatere a răspândirii Sars-CoV-2, precum și înăsprirea unor măsuri în cazul nerespectării acestor reguli.