Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a făcut, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie și SUA.

Antibiotice Iași identifică oportunități în consumul de medicamente prin participarea și adjudecarea de licitații în piețele internaționale precum SUA și Marea Britanie (UK), pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piața spitalelor și farmaciilor din România și-a restrâns substanțial activitatea, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Astfel, aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autoritățile din aceste țări, în urma câștigării licitațiilor organizate de sistemele de sănătate britanice și americane. Vor urma și alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitațiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.

Accesarea pieței Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat piețelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piață a acestui nou produs de generație superioară, pentru care există puțini producători la nivel mondial, Antibiotice și-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecțioase utilizate în spitalele americane.