Raed Arafat nu consideră că trebuie să existe argumente științifice pentru anumite decizii luate în contextul pandemiei.

Pentru activitățile religioase, accesul e permis atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați.

Întrebat de argumentul științific luat în considerare pentru această decizie - în contextul aplicării unor noi restricții și a impunerii certificatului de vaccinare pentru accesul în magazine, mall-uri și alte incinte, Raed Arafat a spus că singura măsură e asigurarea a doi metri pătrați între persoane.

”S-a decis să nu fie condiționare, dar va trebui mască, bineînțeles, și doi metri pătrați pe persoană ... Deci este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuții în acest sens, este o decizie luată la nivelul CNSU, din acest punct de vedere ... Sunt măsuri care se iau, nu e neapărat să ai argument științific pentru această măsură. E o măsură decisă. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de doi metri, mască, distanță. E o decizie luată la nivelul CNSU și este o decizie votată la nivelul CNSU. Sunt mai multe aspecte care se iau în considerare, pe lângă baza științifică care se oferă de către medici. Asta este decizia luată la acest moment”, a explicat Raed Arafat.