Începând de joi, în județul Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise, a decis marți Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Totodată, ”toate evenimentele private, nuntă, cununie, botez, se vor supune restricțiilor de program și vor putea să se desfășoare până la ora 22:00 în timpul săptămânii, iar în weekend, până la ora la ora 23:00. Am luat măsura obligativității purtării măștii de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în toate locurile publice sau private, închise sau deschise, oriunde există două persoane și mai mult, în toate localitățile județului Argeș. Ca regulă pentru instituțiile statului se prevede obligativitatea găsirii de soluții pentru asigurarea distanțării fizice”, a declarat prefectul Emanuel Soare după ședință, scrie Jurnalul de Argeș.

De asemenea, nu mai este permis transportul persoanelor peste capacitatea autobuzelor sau microbuzelor tip maxi taxi operatorilor, indiferent că aparțin instituțiilor administrațiilor publice sau sunt privați, nu le mai este permis să ia mai multe persoane decât locurile disponibile.

Orice operator economic care nu respectă măsurile dispuse dispuse va fi amendat și închis pentru o perioadă de 14 zile. Sancțiunile prevăzute de lege pot pleca de la 500 până la 2.500 de lei și se vor aplica amenzile în cuantum maxim, a precizat prefectul Soare.

Măsurile au fost luate după ce în județ s-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

12 localități din județul Argeș, printre care Pitești și Mioveni, sunt sub supraveghere și în prag de carantină.