Un bărbat de 82 de ani e prima persoană vaccinată cu vaccinul produs de AstraZeneca/Oxford. Marea Britanie a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a aprobat vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

Brian Pinker, un pacient care face dializă, a declarat că acum abia așteaptă să sărbătorească anul acesta 48 de ani de căsnicie, alături de soția sa Shirley, relatează BBC Online.  

Guvernul britanic a anunțat că o jumătate de milion de doze sunt gata pentru a fi administrate în următoarele 24 de are.

Vaccinul produs de compania AstraZeneca și de Universitatea Oxford costă trei lire sterline  (3,35 euro) și poate fi păstrat în frigidere normale, fiind astfel mai ușor de distribuit decât cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Marea Britanie e prima țară din lume care a început vaccinarea, pe 8 decembrie. 

Sute de mii de britanici au primit deja prima doză. 

Între timp, numărul infectărilor continuă să fie mare. Duminică s-au înregistrat 50.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Ministrul sănătății Matt Hancock a declarat că va fi intensificată campanie de vaccinare și numărul infecțiilor va scădea.

Premierul Boris Johnson a precizat însă că restricțiile în Anglia vor fi ”probabil mai dure”, în contextul în care Marea Britanie se confruntă cu o nouă tulpină de Sars-CoV-2, care se răspândește mai rapid.

Laburiștii au cerut un al treilea lockdown la nivel național.

Irlanda de Nord și Țara Galilor sunt în carantină totală, în timp ce Guvernul scoțian se reunește astăzi pentru a decide noi măsuri.