Beijingul a suspendat toate evenimentele sportive offline începând cu 13 iunie, invocând riscuri mari de răspândire a unui focar recent de COVID-19 legat de un bar din oraș, a transmis Biroul Municipal de Sport din Beijing, citat de Reuters.

Aproximativ 166 de cazuri de COVID au fost legate până acum de focarul de la Chaoyang Heaven Supermarket Bar, care a apărut săptămâna trecută.

Autoritățile din China au anunțat că milioane de oameni vor fi testați pentru COVID, în încercarea de a combate cel mai recent focar de boală din țară, relatează BBC.

Oficialii afirmă că au fost detectate aproximativ 200 de noi infecții, legate de o singură persoană din Beijing.

Barurile și restaurantele au fost redeschise pentru doar trei zile în Beijing, apoi cazurile au început din nou să se înmulțească, după ce o persoană infectată a mers in câteva baruri. Restricțiile au fost introduse din nou. Milioane de oameni dintr-un district vor fi testați PCR.

În Shanghai și Beijing, rezidenții care au mers în aceleași locuri ca cei infectați au fost plasați în izolare, chiar dacă nu sunt infectați. Au fost organizate locații de carantină, pentru a găzdui pasagerii care vin de peste mări.

China este singura economie majoră încă adeptă a politicii zero COVID - relateză corespondentul BBC.

Sursa: RADOR