Comisia Europeană finalizează un site web pentru ca europenii care doresc să-și petreacă vacanța în alte țări UE să vadă clar opțiunile de care dispun, a declarat vineri comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

"Acum avem protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru a-i primi pe turiști în locurile lor de vacanță", a declarat la BMF Business comisarul european, în contextul în care cele 27 de state membre UE ridică treptat măsurile restrictive impuse pentru a combate răspândirea COVID-19, relatează Agerpres.

Site-ul Reopen.eu va "centraliza toate bunele practici, astfel încât, dacă doriți să vă deplasați prin UE, să știți cum să faceți pentru a ajunge dintr-un punct în altul și ce veți găsi la sosire, inclusiv în termeni de precauție", a explicat Thierry Breton.

La ora actuală, redeschiderea frontierelor în interiorul UE este programată să înceapă la mijlocul lunii iunie, însă până acum anunțurile au fost făcute disparat de țările europene, în pofida apelurilor Comisiei Europene pentru o mai mare coordonare a acțiunilor.