Mai puțin de 100 de milioane de lei din cele 600 milioane de lei, cât au totalizat amenzile din timpul stării de urgență, au fost achitate, potrivit ministrului finanțelor, Florin Cîțu, relatează News.ro.

„Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24, când a fost întrebat  despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgență, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului și care au totalizat 600 de milioane de lei.

Dar nici toate cele 100 de milioane nu vor rămâne acolo, pentru că amenzile au fost declarate neconstituționale de către CCR. Cei care le-au contestat și vor câștiga în instanță, a precizat Cîțu, fie vor primi banii înapoi, fie se vor face anumite compensări. „De obicei, se fac compensări”, a spus el, potrivit HotNews.

El a precizat: „Sunt la bugetul de stat, vedem, dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”.

Întrebat dacă nu se ia în calcul o amnistie fiscală, el a spus că nu a participat la astfel de discuții la nivelul Guvernului, iar la nivelul Ministerului de Finanțe nu au avut loc.