Uniunea Europeană va finaliza în curând contractul cu Pfizer și BioNTech, în urma unui acord provizoriu încheiat în septembrie, pentru a achiziționa până la 300 milioane de doze din vaccinul anunțat luni de cele două companii din SUA și Germania.

 ”Vești excelente de la BioNTech-Pfizer cu privire la rezultatele pozitive ale ultimelor studii clinice pentru un vaccin împotriva #COVID19. Știința europeană funcționează! Comisia Europeană va semna în curând un contract pentru a achiziționa până la 300 de milioane de doze de vaccin. Între timp, să ne protejăm, în continuare, unii pe alții!", a declarat luni seara Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Declarația șefei CE vine după ce grupul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul experimental are o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19, conform datelor inițiale provenite dintr-un studiu de fază 3.

Cele două companii nu au detectat motive de îngrijorare privind siguranța vaccinului și se așteaptă să obțină luna aceasta aprobarea de utilizare în regim de urgență din partea autorităților americane.