Premierul Ludovic Orban a avut luni consultări cu reprezentanți ai sectorului HORECA pe tema măsurilor de relaxare care ar putea avea loc în perioada următoare.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea sectorului, precizează Guvernul.

"Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria HORECA. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Executivului.

Premierul Ludovic Orban le-a promis reprezentanților industriei turistice că terasele se vor deschide pe data de 1 iunie, iar sezonul estival românesc pe 15 iunie, în cazul în care nu vor exista creșteri masive în ceea ce privește numărul de teste pozitive, a declarat președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, într-o conferință de presă online, organizată de Alianța Pentru Turism.

 

Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării...

Gepostet von Guvernul României am Montag, 18. Mai 2020

"Trebuie să spun că prim-ministrul are o atitudine prietenoasă față de turism și sper să și poată concretiza ceea ce își propune. Avem o sumă de 13 lucruri foarte importante care s-au discutat acolo și sper să se și întâmple. Restaurantele, pe care le reprezint în această alianță (Alianța Pentru Turism - n.r.), sunt beneficiarii cei mai serioși ai industriei turismului, și atât timp cât incoming-ul, turismul intern, hotelurile funcționează bine, practic, noi avem clienți în restaurantele noastre. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase și 15 iunie pentru sezonul estival, în situația în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situațiilor de Urgență”, a spus Mischie, citat de Agerpres.

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, a precizat că reprezentanții Guvernului nu au spus câte noi cazuri de teste pozitive ar reprezenta "derapaje majore".

Călin Ile a mai spus terasele se deschid pe 1 iunie, iar de la 15 iunie vor putea fi primiți clienți și în interiorul restaurantelor.

Sălile de culturism și fitness din România s-ar putea redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiții necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a declarat, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Printre măsurile pe care administratorii sălilor ar trebui să le respecte se află și interzicerea folosirii aparatelor de aer condiționat.

Mai mulți reprezentanți ai sălilor de culturism și fitness au avut luni o întrevedere cu ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, și cu președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.