Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute timp de trei săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, potrivit unui comunicat al Ministerului sănătății.

Luni, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic.

Prima întâlnire a avut loc online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei. Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice”, precizează Ministerul sănătății.

Guvernul va acorda vouchere gratuite pentru testare pentru a asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19.

Potrivit proiectului, certificatul COVID la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidența cumulată scade sub 1.