Premierul le-a transmis marți reprezentanților Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România că nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

Premierul Florin Cîțu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, pentru a găsi împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și ”toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară”.

Întâlnirea a avut loc după ce ieri premierul a anunțat crearea unui comitet interministerial care să pregătească o eventuală ridicare a restricțiilor, după 1 iunie.

”Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19”, a scris pe Facebook Cîțu după întrevedere.

El a precizat în timpul reuniunii că Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării:

”Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu”.

În ceea ce privește ”pașaportul” propus de UE, Florin Cîțu a spus că România va respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale: ”Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”.


Florin Cîțu: Pregătim la 1 iunie revenirea la normalitate

Mai mult pe EurActiv »