Premierul Florin Cîțu a atras atenția că nu se va reveni la situația de la dinainte de pandemie chiar de la 1 iunie, iar renunțarea la mască ar putea avea loc doar după atingerea obiectivului de vaccinare a peste zece milioane de români.

Cîțu a participat joi la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie și a spus că nu se va reveni la situația de dinainte chiar de la începutul verii, ci doar vor fi prezentate niște măsuri, iar revenirea la normalitate va fi condiționată de vaccinare.

„Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 35% și apoi pașii următori. Soluția este să ne vaccinăm”, a spus premierul într-un briefing de presă.

Întrebat dacă se va renunța la obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile publice de la 1 iunie, Cîțu a spus că ar fi prematur. 

„La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate", a mai afirmat Cîțu.