Decizia privind administrarea unei a treia doze de consolidare de vaccin anti-COVID-19 revine fiecărui stat membru al UE, dar a recomandat să fie avute în vedere evaluările științifice, anunță Comisia Europeană.

''Opțiunea asupra administrării unei doze de consolidare revine statelor membre. Ca întotdeauna, încurajăm deciziile bazate pe știință, în linie cu consiliul Agenției Europene a Medicamentului (EMA)'', a declarat la o conferință de presă Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, relatează EFE, preluată de Agerpres.

În orice caz, a adăugat ea, pentru viitor este necesar ''să continuăm să garantăm disponibilitatea unor vaccinuri suficiente, de asemenea în anii următori, în fața posibilei nevoi a unor doze de consolidare dacă dovezile științifice o confirmă și de asemenea pentru apariția unor noi variante'' ale coronavirusului.

Franța și Germania au anunțat deja că încep să pregătească administrarea din septembrie a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

OMS a făcut apel ca statele să nu înceapă vaccinarea cu a treia doză, până nu sunt vaccinate mai multe persoane din întreaga lume.

Israel e prima țară care a început deja administrarea celei de-a treia doze.