Poliția Română transmite că personalul unor farmacii din județul Constanța a vândut drept alcool sanitar niște soluții de curățare.

"Personalul unor farmacii din județul Constanța s-a gândit să le vândă drept alcool sanitar. Dar au fost întrerupți de colegii de la transporturi din Constanța, cu sprijinul inspectorilor D.G.A.F.P., în urma unor verificări la 6 farmacii, privind respectarea normelor referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19", transmite Poliția Română într-o postare pe Facebook.

Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale de 57.000 de lei și au fost confiscate bunuri de 13.186 de lei.

+++

Pe 24 martie, polițiștii au efectuat percheziții în județele Prahova, Argeș și Ilfov într-un dosar în care sunt vizațe persoane suspectate că au falsificat spirt, produs aflat la mare căutare din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș, Ilfov, au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității.

Polițiștii au mai efectuat trei percheziții, în comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse. Astfel, au mai fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ”Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.