Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și cel al Afacerilor Interne au facilitat revenirea în țară, vineri, a 346 de cetățeni români aflați în Franța, Italia și Belgia.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 5 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 144 de cetățeni români din Republica Franceză (pe ruta București-Paris-București), a 111 cetățeni români din Republica Italiană (pe ruta București-Roma-București) și a 91 cetățeni români din Regatul Belgiei (pe ruta București-Bruxelles-București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne", informează MAE, prin intermediul unui comunicat.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Revenirea în țară a fost asigurată prin intermediul a trei curse aeriene operate de compania Tarom.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședință pentru 27 de cetățeni străini, respectiv 22 cetățeni francezi, doi cetățeni canadieni, doi cetățeni britanici și un cetățean camerunez, precizează sursa citată.

"Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate", se mai menționează în comunicat.