O echipă medicală din România au ajuns în Lecco, Italia, pentru a ajuta medicii italieni în lupta cu epidemia de COVID-19.

Echipa este formată din 11 medici și 6 asistente și au ajuns la Spitalul Manzoni din Lecco. Comisia Europeană a publicat imagini de la întâlnirea românilor cu colegii lor italieni:

 

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenercic, le-a mulțumit României, Norvegiei și Austriei "pentru sprijinul acordat Italiei în vremuri atât de grele pentru întregul continent", în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Și Norvegia a trimis o echipă medicală în Italia pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale italiene în lupta împotriva coronavirusului, în timp ce Austria a oferit Italiei peste 3 000 de litri de dezinfectant. Comisia Europeană va coordona și va cofinanța această asistență europeană.

"Acțiunile lor sunt o dovadă palpabilă a solidarității europene. Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE lucrează ceas de ceas și zi de zi, împreună cu toate statele membre, pentru a avea siguranța că ajutorul disponibil este direcționat către cei care au cel mai mult nevoie de el", a spus Lenarcic.

La rândul său, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că "acești asistenți medicali și acești medici, care și-au părăsit căminele pentru a-i ajuta pe colegii lor din alte state membre, sunt adevărata față a solidarității europene. Întreaga Europă este mândră de dumneavoastră. Comisia face tot posibilul pentru a ajuta Italia și toate statele membre în acest moment în care ajutorul este atât de necesar".