Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni că a început evaluarea utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters.

EMA a precizat că va revizui datele medicale legate de vaccin, cunoscut sub numele de Comirnaty, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care implică copii din această grupă de vârstă.

Deși vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech nu este în prezent aprobat pentru această grupă de vârstă, el a primit autorizarea pentru adolescenții de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât și în Uniunea Europeană.

Cele două companii au cerut la începutul lunii octombrie Agenției pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina acele date medicale.

Deși copiii sunt mai puțin susceptibili să dezvolte forme severe de COVID-19, ei pot totuși să transmită virusul SARS-CoV-2 altor persoane, inclusiv populațiilor vulnerabile, care prezintă riscuri medicale mai mari.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a demonstrat că induce o reacție imunitară puternică în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, în cadrul unui studiu realizat pe 2.268 de participanți, au anunțat reprezentanții celor două companii în data de 20 septembrie.