Datele actualizate de Ministerul Muncii arată că aproape 1.200.000 de persoane au devenit șomeri în ultima perioadă.

Astfel, 952.929 de contracte de muncă era suspendate luni, față de 884.349 vineri. Cele mai multe contracte suspendate sunt în special în industria prelucrătoare, în comerț și turism.

Numărul contractelor individuale de muncă încetate era luni de 187.548, comparativ cu 180.170 la sfârșitul săptămânii trecute. Angajații care au rămas fără un contract de muncă activau în principal în comerț, industrie prelucrătoare și construcții, arată datele Ministerului Muncii.

Ministerul anunță că Guvernul a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea, mai spune ministerul.