Cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor, a declarat ministrul economiei, Virgil Popescu, adăugând că ar mai trebui să așteptăm până la 1 iulie pentru a decide deschiderea acestora.

"Este aceeași măsură de populism de care a dat dovadă PSD. Eu sunt ministru al economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, ale Ministerului sănătății, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai așteptăm două săptămâni", a declarat luni, la Camera Deputaților, Virgil Popescu, întrebat despre decizia PSD de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, inclusiv în interiorul acestor unități.

"Eu cred că dacă toți respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise și restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic", a susținut Popescu, potrivit Agerpres.

Ministrul economiei a participat luni la dezbaterea politică inițiată de USR, cu tema "Măsurile economice post-Covid și perspective de însănătoșire a economiei românești".