Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile începând de luni.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 decembrie, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată vineri de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricțiile și măsurile de protecție sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea și desfășurarea activităților operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență pe teritoriul României pe 16 martie, pentru 30 de zile, ulterior ea fiind prelungită, pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile. Din 14 mai, de când s-a ieșit din starea de urgență, s-a instituit starea de alertă pe teritoriul României. La fiecare 30 de zile, autoritățile au prelungit, prin hotărâri, starea de alertă.