„Este clar pentru toată lumea” că luni se va decide prelungirea cursurilor online în Capitală, apreciază șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș.

Luni, Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București se va reuni pentru a discuta scenariul de funcționare a unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile.

„Cu privire la întrebările despre modul in care o sa ne desfășuram activitatea luni și in zilele următoare .....cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a scris Ionel Pușcaș pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni decizia a fost ca școlile să funcționeze exclusiv online, deoarece Capitala intrase în scenariul roșu, respectiv rata de incidență cumulată, calculată la 14 zile, a infectărilor cu SARS-CoV-2 a depășit valoarea de 3 la mia de locuitori.

De atunci însă, situația epidemică nu s-a îmbunătățit, iar rata de incidență calculată de Direcția de Sănătate Publică este sâmbătă de 3,73 cazuri la 1.000 de locuitori.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului și a precizat că va fi implementat un sistem în baza căruia se va vedea distribuția cazurilor, eventualele decizii urmând a se lua în baza datelor colectate, notează HotNews.

„În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus Nicușor Dan, la "În fața ta", de la Digi 24.

Primarul general a mai spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.