Peste 65.000 de americani au fost testați pozitiv în ultimile 24 de ore. Consilierul președintelui Trump Anthony Fauci vorbește de "cel mai mare coșmar". Și alte state se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri.

Universitatea Johns Hopkins a anunțat că 65.551 de persoane s-au infectat cu Sars-CoV-2 în 24 de ore, o cifră record. Până acum, cele mai multe infectări au fost raportate marți - 60.209.

De câteva săptămâni, noul coronavirus se răspândește din nou în SUA, cele mai afectate fiind statele din sud și vest.

Potrivit Johns Hopkins, numărul de cazuri înregistrate în Statele Unite a ajuns la 3,1 milioane, iar numărul total al deceselor a crescut la 133.195. Ambele cifre plasează SUA pe primul loc în lume.

Doctorul Anthony Fauci a declarat joi că SUA trec printr-o fază ”foarte grea” în ceea ce privește răspândirea virusului. Consilierul președintelui a pledat pentru o renunțare la noi măsuri de relaxare, apreciind, totodată, că nu e necesar să se revină la unele restricții. Fauci a subliniat că Sars-CoV-2 reprezintă ”cel mai mare coșmar” pentru experții în sănătate, din cauza răspândirii rapide. 

Unii specialiști sunt de părere că numărul în creștere al îmbolnăvilor are drept cauză ridicarea prematură a restricțiilor. În unele state, au fost aplicate din nou restricții. Cu toate acestea, Donald Trump a declarat în mod repetat că există o evoluția pozitivă în lupta împotriva COVID-19.

Joi, Trump l-a contrazis din nou pe Fauci, scriind pe Twitter că numărul mare de infecții are drept cauză testele mult mai multe și ”mai bune” făcute în Statele Unite în comparație cu alte țări. 

După o creștere a cazurilor noi - 34 înregistrate joi, Hongkong a închis din nou toate școlile. Acestea fuseseră redeschise, la fel ca și barurile și cinematografele, la începutul lunii mai.

Și Israel a înregistrat joi un record de noi îmbolnăviri într-o zi - 1.464. Potrivit datelor Institutului Robert Koch, Germania a raportat doar 395 de cazuri, în condițiile în care are o populație de nouă ori mai numeroasă decât Israel, notează Spiegel Online. 

Ministerul sănătății din Mexic a anunțat o cifră record de 7.280 de cazuri noi în 24 de ore, numărul total ajungând la 282.283. 730 de persoane au decedat din cauza COVID-19, cifra totală fiind de 33.526.

Bolivia: Președinta interimară Jeanine Áñez a fost testată pozitiv. Ea a anunțat pe Twitter că se simte bine și continuă să lucreze din izolare. Ea e al treilea șef de stat din America Latină care a contractat virusul, după președintele brazilian Jair Bolsonaro și cel din Honduras Juan Orlando Hernández.