În lume, au fost peste 72 de milioane de persoane infectate cu noul coronavirus în peste un an de la apariția virusului, care a provocat peste 1,6 milioane de decese, arată statisticile centralizate pe www.worldometers.info/coronavirus.

Germania intenționează să închidă cea mai mare a magazinelor până pe 10 ianuarie pentru a încerca să limiteze accelerarea epidemiei de coronavirus, potrivit unui proiect guvernamental văzut de Reuters duminică. 

Proiectul a fost pregătit înaintea întrunirii pe care cancelarul Angela Merkel o va avea duminică cu liderii statelor germane. Merkel este în favoarea unor restricții mai dure în toată țara, dar până acum nu a reușit să obțină acordul tuturor celor 16 state.

Potrivit proiectului, doar unitățile esențiale, precum supermarketurile, farmaciile și băncile vor rămâne deschise. Școlile vor fi închise și ele, iar firmelor li se va cere să închidă sediile pentru ca angajații să lucreze de acasă. 

Germania este într-un lockdown parțial de șase săptămâni, cu barurile și restaurantele închise, dar cu magazinele și școlile deschise. 

Bilanțurile infecțiilor și deceselor au atins cote record în ultimele zile în Germania. Ultima raportare a adus peste 20.000 de infecții noi (1,32 milioane în total) și 321 de decese (21.787). (HotNews)

Coreea de Sud a înregistrat duminică alte 1.030 de cazuri de coronavirus de tip nou, un record ce arată dificultățile cu care se confruntă Seulul în stăvilirea celui de-al treilea val epidemic al său, informează AFP.

Această țară a fost multă vreme dată drept model în gestionarea crizei sanitare, în special grație unei strategii foarte avansate de testări și monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19, dar și a unei bune respectări a restricțiilor de distanțare socială.

Creșterea observată în acest weekend în Coreea de Sud intervine după o serie de zile în care numărul de noi cazuri oscila între 500 și 600, și în pofida unei înăspriri a restricțiilor, ordonată săptămâna aceasta în zona capitalei.

Coreea de Sud a fost la începutul anului una dintre primele țări lovite de pandemia născută în China, însă ea a reușit aproape să scape de contaminări prin sistemul său de "monitorizare, testare, tratare", fără a impune vreodată restricțiile dure din Europa sau din alte regiuni ale lumii. (Agerpres)