Italia a înregistrat 889 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total depășind 10.000. Spania a raportat o cifră record - 832. În orașul chinezesc Wuhan, locul de unde a pornit pandemia, au început să fie ridicate unele restricții.

Numărul raportat sâmbătă în Italia e în scădere față de cifra record de vineri - aproape 1.000 de morți, dar situația rămâne dramatică. Peste 92.500 de italieni au fost infectați, iar 10.023 au decedat de la declanșarea epidemiei.

Spania a raportat, pentru ultimele 24 de ore, o cifră record - 832 de decese, numărul total depășind 5.600. Rata noilor infecții pare totuși să încetinească. Au fost înregistrate aproximativ 8.000 de infecții noi, numărul total fiind de 72.248.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor a depășit 600.000.

În SUA, cel puțin 17 state au peste 1.000 de cazuri confirmate. Un raport oficial care include peste 200 de orașe arată că 85% nu au suficiente ventilatoare și 88% nu au echipamente de protecție suficiente pentru personalul medical din prima linie. 

Donald Trump a evocat sâmbătă o posibilă plasare în carantină a statului New York, în condițiile în care în SUA coronavirusul se răspândește rapid. Statele Unite sunt acum pe primul loc în lume în privința numărului de cazuri de COVID-19 confirmate - 116.050. Aproape jumătate din cazuri sunt în statul New York, unde se înregistrează și cele mai multe decese: 728 din cele 1.937 înregistrate la nivel național.

Rusia își închide de luni granițele. Restricția nu se aplică și transporturilor de mărfuri. Diplomații sunt exceptați, la fel și locuitorii regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk care au cetățenie rusă. În Rusia sunt 1.264 de infectări cu COVID-19.

China: Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia, începe să relaxeze restricțiile impuse în urmă cu două luni. Metroul și trenurile de mare viteză și-au reluat circulația. Cele mai multe magazine rămân închise, iar oamenii nu vor putea părăsi orașul până pe 8 aprilie, când va fi redeschis și aeroportul pentru zboruri interne.

Wuhan e capitala provinciei Hubei, unde 3.177 de persoane au murit din cauza COVID-19. China a raportat 54 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Toate sunt persoane venite din afara țării. Există însă îndoieli din ce în ce mai mari privind cifrele raportate de Beijing. 

Guvernul din Polonia nu renunță la intenția de a organiza alegerile prezidențiale la termenul stabilit - 10 mai. Parlamentul a adoptat sâmbătă o lege privind votul prin corespondență. Astfel, persoanele de peste 65 de ani, cei aflați în carantină și auto-izolare vor putea vota prin corespondență.