Mexic a depășit Spania la numărul de decese. Continentul american e în prezent epicentrul pandemiei, cu SUA și Brazilia care înregistrează cele mai multe cazuri de îmbolnăvire.

Mexic a raportat 5.681 de noi infecții cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore și 741 de morți, ceea ce a adus totalul cazurilor confirmate la 231.770 și numărul deceselor la 28.510. Ultimele decese plasează Mexic în fața Spaniei, în privința deceselor provocate de COVID-19.

SUA au fost cele mai afectate de pandemie, cu aproape 2,7 milioane de cazuri confirmate și peste 128.000 de decese.

Continentul american este în prezent epicentrul pandemiei de coronavirus. După SUA, cea mai lovită țară e Brazilia, care a ajuns miercuri la un total de 60.000 de decese.

Guvernatorii unor state americane cu un număr ridicat de cazuri noi se gândesc să reinstituie o serie de măsuri restrictive.

"Răspândirea virusului continuă într-un ritm îngrijorător", a declarat guvernatorul de California, Gavin Newsom. Acesta a decis reînchiderea barurilor și restaurantelor la interior.

GIZ, agenția germană pentru cooperare internațională, a avertizat că pandemia lovește țările în curs de dezvoltare. Purtătoarea de cuvânt Tanja Gönner a declarat, într-o conferință la Berlin, că virusul ar putea avea efecte destabilizatoare în unele zone ale lumii, în special în Africa, relatează DW.

În Suedia, numărul de infecții a depășit 70.000, iar premierul Stefan Löfven a anunțat începerea unei anchete privind gestionarea pandemiei. Suedia e una dintre puținele țări europene în care care nu a fost recomandată carantina. Numărul cazurilor confirmate și cel al deceselor sunt mult mai mari decât ale statelor vecine.