Autoritățile din Australia au decis să reinstituie carantina pentru cei circa 5 milioane de locuitori din Melbourne după o creștere rapidă a cazurilor de COVID-19 în zonă. Frontiera între cele mai populate state australiene va fi închisă.

Oficialii australieni au decis marți instituirea unei carantine de șase săptămâni pentru Melbourne, al doilea oraș după numărul de locuitori din Australia. Decizia a fost luată cu puțin timp înainte de închiderea frontierei dintre statul Victoria, a cărei capitală e Melbourne, și New South Wales. Victoria a raportat 191 de cazuri noi de coronavirus în două zile.

Deși Australia are doar 8.800 de persoane infectate și 106 decese, autoritățile sunt îngrijorate de posibilitatea apariției unui focar mare. 

Începând de miercuri, de la miezul nopții, cei 4,9 milioane de locuitori din Melbourne vor sta acasă, cu excepția celor care se duc la muncă sau studii. Locuitorii metropolei se mai pot duce la cumpărături sau la medic.

Săptămâna trecută, circa 30 de cartiere din Melbourne au fost plasate în izolare, iar în weekend restricția s-a extins și la alte cartiere ale orașului. 

Sute de polițiști și militari au fost trimiși să păzească punctele de trecere din Victoria în statul New South Wales.