Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 pe întreg globul a depășit 15 milioane, dintre care un sfert în Statele Unite.

Australia estimează costurile pandemiei la 184 miliarde de dolari australieni (113 miliarde de euro), astfel că țara se îndreaptăă spre cel mai mare deficit de la cel de-al doilea Război Mondial până în prezent.

Australia se află deja în recesiune, după ce s-a confruntat cu seceta și incendiile, înainte de pandemia de Sars-CoV-2. Guvernul a cheltuit 289 de miliarde de dolari australieni pentru a sprijini companiile și locurile de muncă afectate de criză.

Australia a înregistrat până acum 13.300 de cazuri confirmate și 133 de decese.

Tokyo a anunțat un record zilnic de infectări - 300. Circa 38 de milioane de persoane trăiesc în capitala Japoniei, țară cu un număr total de peste 27.000 de infectări și 990 de decese.

Și India a înregistrat cel mai mare număr de infectări în 24 de ore de la începutul pandemiei. Ministerul sănătății a raportat 45.720 de cazuri noi și 685 de decese. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.238.635, plasând India pe poziția a treia după SUA și Brazilia.

Multe state indiene au început să reintroducă restricții. 

Peste 2.100 de infectări au legătură cu focarul de la abatorul deținut de Tönnies în Gütersloh, Germania, a declarat ministrul sănătății din landul Renania de Nord-Vestfalia, Karl-Josef Laumann, citat de publicația regională Neue Osnabrücker Zeitung. Alte 67 de cazuri din regiune ar putea avea legătură cu focarul de la Tönnies, unde lucrează și mulți români. Abatorul a fost închis temporar în mod legal, a precizat Laumann, astfel că nu va primi despăgubiri. 

Brazilia a raportat un nou record: 67.860 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Cea mai mare țară din America Latină are în total peste 2,2 de persoane infectate. 82.771 de persoane au murit. Președintele Jair Bolsonaro, care inițial a minimalizat epidemia, cere acum măsuri preventive, după ce a fost confirmat cu COVID-19 și testat pozitiv pentru a treia oară. Mai mulți miniștri au fost și ei confirmați pozitiv. 

SUA au raportat miercuri peste 1.100 de decese, recorduri înregistrându-se în Alabama, California, Nevada și Texas. În total, 143.000 de americani au murit din cauza COVID-19 și peste patru milioane au contractat virusul. 

Începând de sâmbătă, Belgia înăsprește măsurile din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus. Guvernul a decis ca purtarea măștii e obligatorie în locurile "foarte frecventate", cum ar fi piețe, străzi comerciale, hoteluri, restaurante și cafenele. Până acum, masca era obligatorie în transportul în comun, în magazine, cinematografe, lăcașuri de cult, muzee și biblioteci.

În perioada 13-19 iulie, numărul cazurilor noi a crescut cu 91%, cu o medie de 193 de cazuri pe zi, comparativ cu 101 săptămâna trecută. Belgia are în total 64.627 de cazuri și  peste 9.800 de decese.