Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 58 de milioane la nivel mondial, potrivit statisticilor strânse de www.worldometers.info. Peste 40 de milioane sunt considerate vindecate, dar circa 1,38 milioane de oameni au murit de COVID-19.

​Europa de Est a depășit pragul de 5 milioane de cazuri de infecții, potrivit ultimului bilanț realizat de Reuters. Și asta în ciuda faptului că guvernele europene au luat măsuri pentru a bloca răspândirea noului coronavirus.

Această regiune a bătrânului continent, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Moldova, Rusia și Ucraina, are în prezent cel mai mare număr de cazuri de infecții cu Covid-19, transmite Reuters.

De precizat că din acest total, peste 2 milioane sunt înregistrate în Rusia.

Rusia a înregistrat sâmbătă noi recorduri în ceea ce privește numărul de infectări și de decese zilnice din cauza noului coronavirus, la două zile după ce a depășit pragul de două milioane de bolnavi, informează AFP.

Autoritățile sanitare au raportat sâmbătă 24.822 de noi infectări și alte 476 de decese, de la începutul anului fiind înregistrate în total 2.064.748 de milioane de cazuri și 35.778 de morți.

Acest bilanț care reflectă o mortalitate mult mai mică decât în alte părți de pe glob trebuie privit cu precauție întrucât autoritățile nu recenzează decât decese care, după autopsie, au drept primă cauză stabilită coronavirusul, precizează AFP.

Rusia, Polonia și Ucraina sunt în top 20 de țări la nivel global. Un nou val de cazuri s-a înregistrat în Rusia, care a depășit pragul de două milioane, fiind una dintre cele mai afectate țări din lume, după SUA, India, Brazilia și Franța.

Europa, în ansamblu, a raportat peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 și 346.000 de decese, fiind cel mai afectat continent, după America Latină.

(Grupaj realizat din surse Agerpres și HotNews)