Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a depășit un milion în întreaga lume, potrivit datelor strânse pe www.worldometers.info/coronavirus, care arată că peste 33,3 milioane de persoane au fost infectate în 213 țări și teritorii.

Astfel, datele centralizate pe www.worldometers.info arată că, la nivel mondial, peste 33,3 milioane de persoane au contractat noul coronavirus, iar ceva mai mult de un milion au decedat din această cauză până luni dimineață.

Numărul persoanelor considerate vindecate depășește 24,6 milioane, astfel că numărul cazurilor active se ridică la circa 7,7 milioane.

Cele mai multe cazuri active se înregistrează în SUA, țară care a raportat de altfel și cele mai multe cazuri de infectare - 7,3 milioane, aproape un sfert din totalul cazurilor înregistrate la nivel mondial.India a depășit luni pragul de 6 milioane de cazuri de coronavirus înregistrate oficial, a anunțat ministrul indian al Sănătății, citat de AFP.

Cu 6,1 milioane de cazuri în prezent, India ar putea depăși în următoarele săptămâni Statele Unite, devenind țara cu cele mai multe infecții înregistrate.

India înregistrează oficial între 80.000 și 90.000 de cazuri noi pe zi, fiind de o lună țara cu cea mai mare creștere a numărului zilnic de contagieri, notează Agerpres. Situația Indiei este îngreunată din cauza populației sale numeroase - 1,3 miliarde de locuitori - și a faptului că are unele dintre cele mai dens populate orașe din lume.

Bilanțul oficial al deceselor asociate epidemiei de coronavirus în India este de aproape 100.000 de morți.

Brazilia și Rusia sunt celelalte două state care au depășit pragul de un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit statisticilor internaționale. Astfel, Brazilia a înregistrat 4,7 milioane de cazuri și aproape 142.000 de decese provocate de COVID-19, în timp ce Rusia a raportat 1,15 milioane de cazuri și peste 20.000 de morți.

România este în primele 30 de state, ca număr de cazuri de COVID-19, cu aproape 123.000 de infectări.