MAE face o serie de recomandări pentru muncitorii români, care se află în acest moment în Spania, în contextul demersurilor întreprinse de autoritățile spaniole în vederea gestionării și prevenirii infecției cu COVID-19.

Angajații care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuiți să își contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile luate de acesta în contextul măsurilor anunțate de autoritățile spaniole.

Măsurile adoptate de Guvernul spaniol prevăd următoarele: 

  • reducerea programului de muncă, dacă nu este posibilă munca la distanță;
  • facilitarea muncii de la domiciliu (teletrabajo);
  • încadrarea infectării cu COVID-19 în categoria bolilor profesionale și echivalarea contaminării sau stării de carantină impuse pentru COVID-19 cu incapacitate temporară provocată ca urmare a unui accident de muncă, situație ce permite încasarea unor compensații materiale mai mari de către angajat;
  • facilitarea ERTE (șomaj tehnic), pe durata căruia lucrătorul va primi prestația pentru șomaj, fără a se lua în considerare perioadele cotizate, care vor putea fi valorificate integral ulterior, în cazul unei viitoare concedieri după normalizarea situației.
Lucrătorilor pe cont propriu (autónomos) li se facilitează accesul la prestația pentru încetarea activității, acordată pe durata crizei. 

Timpul de acordare nu va influența dreptul de acordare a acestei prestații ulterior, după încetarea crizei, dacă persoana va fi în situația de a o solicita.