În ultimele zile, mai multe asistente și infirmiere de la Spitalul Căi Ferate Timișoara au demisionat, relatează PRESSALERT.ro.

Spitalul Căi Ferate Timișoara a fost desemnat, conform planului alb, să fie în linia a doua de intervenție și să preia cazuri de coronavirus după ce Spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” se va umple.

Managerul spitalului, Ciprian Olaru, a declarat pentru PRESSALERT.ro că un cumul de factori stă în spatele demisiilor: ”Cred că sunt aproximativ zece asistente și infirmiere. Nu știu exact pentru că este o dinamică foarte mare. Sunt convins că au invocat și lipsa materialelor de protecție. Este o oarecare stare influențată de COVID 19 – teamă și anxietate”.

Ciprian Olaru a declarat că până acum dotările cu materiale de protecție au fost asigurate exclusiv din donații și sponsorizări. Acesta a susținut că, la ora actuală, este asigurată funcționarea pentru următoarele zile.

Managerul a explicat că, dacă fluxul de pacienți va crește, spitalul nu va face față.

”De la autorități nu am primit nimic, de la prefectură, nimic, de la primărie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achiziționat centralizat prin ONAC nu am primit ceva”, a spus Olaru.

Luni, un medic, cinci asistente și cinci infirmiere de la spitalul din Orăștie au demisionat, susținând că nu au echipamente de protecție. Prefectul de Hunedoara, care neagă informațiile privind lipsa echipamentelor, a susținut că cei 11 sunt ”mai slabi de înger” și s-au speriat de noul coronavirus. 

Zilele trecute și la Mioveni au demisionat câțiva medici.