Doar un sfert din persoanele moarte de coronavirus la Spitalul Județean Suceava apare în raportările oficiale ale Ministerului sănătății, susține managerul interimar al unității, citat de Ziardesuceava.ro.

Doctorul Florin Filip, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, a declarat că în ultima săptămână au murit 20 de persoane infectate cu COVID-19, însă nu știe exact de ce aceștia nu apar pe listele oficiale care ar fi trebuit să ajungă în posesia celor de la DSP Suceava.

”Din datele prezentate până ieri dimineață (duminică, 29 martie - n.r.), aveam 20 de decese. În ultima săptămână. Repet. Voi clarifica cu DSP – ul în cursul zilei de astăzi și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat doctorul Florin Filip, relatează Ziar de Suceava.

Duminică, reprezentanții DSP Suceava au precizat că ei nu au primit de la spital lista cu oamenii ce au fost răpuși de coronavirus.

Cotidianul Libertatea a semnalat cazul unui pastor din Suceava, decedat pe 26 martie din cauza COVID-19, dar care nu apare în raportările oficiale.