Institutul "Cantacuzino" a crescut capacitatea de testare zilnică pentru coronavirus, de la 250 de probe zilnic la aproape 400, informează Ministerul apărării.

Prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2.

”Dacă, la debutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore”, precizează MApN. 

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății și Centru Național de Referință pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.