Ministrul sănătății, Victor Costache, a anunțat că miercuri vor sosi în România cele 200.000 de teste pentru COVID-19 din Coreea de Sud.

”Nu este ușor de găsit aceste kituri (pentru testare), aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinară este că mâine (miercuri -n.r.) vor veni 200.000 de teste din Coreea de Sud. Mi-a confirmat în seara asta directorul Unifarm și vom avea o capacitate de testare foarte bună. Aceste penurii nu sunt proprii țării noastre. În Franța sunt situații critice. Sunt disponibile în jur de 4.500 de teste pe zi, în ciuda unei capacități foarte mari de testare", a declarat marți seara, la Antena 3, Victor Costache.

”Vrem să ajungem la cel puțin un centru de testare în fiecare județ. Sunt județe care au mai multe centre de testare. Vrem să ajungem să avem câteva milioane de teste la nivel național. 200.000 de teste este un prim pas, dar achizițiile noastre centrează peste două milioane de teste în momentul de față", a mai spus ministrul sănătății.

Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).