Premierul Ludovic Orban a declarat că orice măsură de relaxare a restricțiilor care au fost impuse prin ordonanțe militare îi va include pe toți cetățenii, deci și persoanele de peste 65 de ani.

Ludovic Orban a precizat că documentul aparținând managerului Institutului "Matei Balș", Adrian Streinu Cercel, prin care se propunea ca vârstnicii să fie izolați încă trei luni, nu are nicio legătură cu deciziile Guvernului.

"Domnul Streinu Cercel vorbește în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului și critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei și care nu fac parte dintre deciziile care se iau la nivelul Ministerului Sănătății și la nivelul Guvernului. Nu există nici cea mai mică intenție privitoare la părinții și bunicii noștri de a-i menține în izolare o perioadă atât de lungă sau, Doamne ferește, de a asigura un spațiu de carantină și ruperea din familii”, a afirmat marți seara, la TVR, premierul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Orban a explicat că, doar după o evaluare ”foarte serioasă” se vor face pașii de revenire înspre normalitate, iar toată această mișcare va fi una graduală și toată această mișcare îi privește pe toți cetățenii români, indiferent de vârsta lor: ”Mai exact, orice relaxare îi va include și pe părinții și pe bunicii noștri".

Totodată, premierul a precizat că sărbătoarea pascală s-a derulat în condiții "extrem de bune", dar a subliniat că nu este momentul pentru relaxare, iar măsurile luate de autorități trebuie respectate.

Iohannis anunță că, în funcție de evoluția COVID-19, sunt posibile unele relaxări după 15 mai

Mai mult pe EurActiv »