Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara cer să se aplice planul alb în județele vecine Timișului, adică fiecare unitate sanitară să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 din județul respectiv.

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, unde, în momentul de față, 75 la sută dintre pacienți cu COVID-19 care sunt internați sunt din alte județe, au trimis documente către autorități (Direcții de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și Prefectura Timiș) în care cer ca județele limitrofe să-și întocmească ”planul alb” și să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 în spitalele lor, relatează Tion.ro.

Practic, cererea reprezentanților spitalului este ca în unitatea sanitară să fie internați, de acum încolo, doar pacienți din Timiș cu COVID-19 și le cer reprezentanților spitalelor din Arad, Caraș-Severin și Hunedoara să pună planul alb în aplicare.

Cererea reprezentanților Spitalului Victor Babeș din Timișoara vine ca o măsură preventivă, ținând cont de faptul că epidemiologi din România au declarat că se așteaptă ca numărul bolanvilor cu COVID-19 să crească până la Paști. Reprezentanții spitalului vor să se asigure că vor fi destule locuri pentru populația pe care o deservesc în mod direct – cea a județului Timiș, notează publicația citată.