Noul coordonator al activității Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a anunțat măsuri dure pentru personalul medical din această unitate.

”De astăzi, vom începe să instituim carantina instiționalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă au varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Vom analiza fiecare caz în parte, pentru că în unele cazuri sunt și motive temeinice care nu le permit să stea în carantină. O comisie va analiza fiecare cerere, dar vreau să transmit că noi nu putem și nu vrem să forțăm pe nimeni să intre în carantină instituționalizată”, a declarat generalul-maior în rezervă Ionel Oprea pentru Monitorul de Suceava.

Medicii vor fi cazați în căminele din campusul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și vor avea voie să circule doar pentru a se deplasa la locul de muncă. 

Desemnat săptămâna trecută să coordoneze activitatea Spitalului Județean Suceava, după ce managerul interimar a demisionat la o săptămână după numire, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, care este și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri că spitalul are suficiente echipamente de protecție, dar că o parte din personalul medical refuză să le poarte.

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea pentru Monitorul de Suceava.