Ministrul economiei Virgil Popescu anunță că a început producția primelor măști în România, precizând că în scurt timp se vor putea produce 150.000 de măști zilnic.

”Cu toate «motoarele» turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi - peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar”, a scris pe Facebook ministrul economiei.

Virgil Popescu le mulțumește celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc ”materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit”.

”Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie”, a mai scris Popescu.

 

România are 388 de fabrici care produc echipamente de protecție pentru diferite domenii, de la industrie grea la minerit, cu o cifră de afa­ceri cumulată de 471 mil. lei în 2018 și cu 4.500 de angajați, arată datele centralizate de confidas.ro, platformă de analiză a riscului financiar al companiilor. Firmele au ca si cod CAEN declarat: fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru lucru (cod 1412) si intra toate, după codul CAEN in industria prelucrătoare.