Premierul moldovean Ion Chicu a făcut apel la cetățeni să stea acasă în acest weekend când se sărbătorește Paștele Blaijinilor.

”Să inchidem oamenii în case iar - nu mai e posibil.

Să oprim din nou toată economia - nu mai e posibil.

Să amendăm pe toți simultan - nu e posibil.

Să-l ascultăm pe acest Om - e posibil, trebuie!

Locuri în spitale mai avem pe 5 zile.

Stați acasă - nu la cimitir”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Premierul R. Moldova a dat share și la apelul directorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care le-a cerut același lucru cetățenilor. 

”Fac un apel către populație, știți foarte bine care e structura populației din țara noastră, în fond bătrâni și oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înțeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii între autorități și biserică”, a declarat la Radio Moldova Nicolae Furtună, potrivit TV8.md.  

”Ăsta nu e market, nu e farmacie, nu e un local organizat unde pot fi controlate fluxurile, temperatura, intrările, ieșirile, nu poate fi, va fi un proces haotic”, a subliniat Furtună.

Totodată, directorul ANSP i-a criticat pe preoții care, în pofida pericolului răspândirii COVID-19, nu au renunțat la slujbe.

Bilanțul total de cazuri de infectare cu COVID-19 a depășit 9.000. Peste 310 persoane au decedat.

Autoritățile constată o acutizare a situației epidemiologice în ultimile zile. 

Joi au fost anunțate 22 de îmbolnăviri în rândul personalului medical. Până în acest moment, 1.713 lucrători medicali din R. Moldova au fost confirmați cu noul coronavirus.