Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit 35 de milioane la nivel mondial, iar al doilea val de infectări duce la reintroducerea unor restricții în țări care credeau că au depășit acest moment.

SUA rămâne statul cu cele mai multe cazuri raportate, peste 7,6 milioane, dar și în India numărul crește rapid, astfel că statul asiatic a depășit 6,5 milioane de infectări cu noul coronavirus.

Cele două țări sunt urmate de Brazilia, cu aproape 5 milioane de cazuri de COVID-19, în timp ce Rusia a raportat peste 1,2 milioane de infectări.

Și în Europa numărul de cazuri a crescut puternic în ultima perioadă. 

Franța și-a depășit sâmbătă recordul de infectări zilnice, cu un număr de 16.972 de cazuri înregistrate în 24 de ore, au anunțat autoritățile sâmbătă seară. În total, Franța a înregistrat peste 600.000 de infectări și 32.200 de decese din cauza noului coronavirus.

Și Marea Britanie a raportat sâmbătă 12.872 de noi cazuri COVID-19, o cifră zilnică record, dar guvernul a invocat o întârziere de raportare pentru acest bilanț ridicat, afirmând că și datele din zilele următoare vor include cazuri suplimentare.

Site-ul guvernului a informat că o problemă tehnică a întârziat publicarea anumitor noi cazuri de COVID-19, transmite Agerpres. "Aceasta înseamnă că totalul raportat în zilele următoare va include câteva cazuri suplimentare din perioada cuprinsă între 24 septembrie și 1 octombrie, crescând astfel numărul de cazuri raportate", conform sursei citate.

Bilanțul de 12.872 de cazuri zilnice de infectare aproape s-a dublat față de cele 6.968 raportate vineri, depășind cel mai ridicat bilanț zilnic anterior, de 7.143 de cazuri, înregistrat marți.

Potrivit HotNews, numărul cazurilor din Germania s-a apropiat de 300.000, după raportarea a 2.279 de infecții noi (299.237 în total) și a încă 2 decese (9.529).

Irlanda înregistrează o ”escaladare semnificativă” a numărului infecțiilor cu noul coronavirus, a declarat principalul oficial în domeniul sănătății din Irlanda, Ronan Glynn, după raportarea celui mai mare număr de decese zilnice – 10 - de după luna mai și al treilea mare număr de cazuri zilnice - 613, mai scrie HotNews.