Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 al Pfizer-BioNTech și pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează presa internațională, citată de Agerpres.

Produsul Pfizer-BioNTech - comercializat sub numele Comirnaty - devine astfel primul vaccin anti-COVID-19 care a fost autorizat în Uniunea Europeană pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. 

Pentru copiii în vârstă de peste 12 ani, vaccinul Pfizer-BioNTech era deja autorizat, la fel ca și cel fabricat de Moderna.

Experții dintr-un comitet din cadrul EMA „au recomandat aprobarea extinderii de utilizare a vaccinului anti-COVID-19 Comirnaty pentru a include și copiii între cinci și 11 ani”, a precizat agenția europeană.

Experții europeni au petrecut aproximativ două luni analizând datele medicale privind riscurile și eficiența vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, înainte de a acorda această aprobare oficială. Acesta este aprobat pentru utilizarea în cazul copiilor de peste 5 ani și în Israel și SUA.

Comisia Europeană urmează să aprobe la rândul ei în mod oficial decizia anunțată joi de EMA, însă această procedură este considerată o formalitate.