Metroul nu va circula în noaptea de Înviere, în contextul în care Ordonanța Militară nr. 2 interzice accesul publicului în lăcașurile de cult, informează Metrorex.

 "Informăm publicul călător că, în contextul actual și ținând cont de Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că «se pot oficia slujbe în locașele de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online», în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020, trenurile de metrou nu vor circula", a anunțat vineri Metrorex.

În restul perioadei Sărbătorilor Pascale (17- 20 aprilie), metroul va circula după următorul program: pe Magistrala 1 (Republica - Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni - Pipera) și Magistrala 3 (Anghel Saligny - Preciziei) trenurile de metrou vor circula la un interval de circa 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Străulești) la un interval de circa 11 minute. 

În contextul unor voci, inclusiv din rândul preoților, care cer să se facă slujbe de Înviere cu participarea oamenilor, președintele Klaus Iohannis le-a transmis astăzi un mesaj credincioșilor:

”Se apropie cu pași repezi cele mai importante sărbători creștine. Sunt sărbători ale luminii, ale comuniunii, ale solidarității și bunătății, pe care oamenii le celebrează în mod firesc an de an alături de familie și de cei apropiați. De data aceasta însă, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaș...Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială”.