Celebra activistă de mediu spune că a manifestat simptome de infectare cu noul coronavirus, dar acum este recuperată complet.

Grea Thunberg, activista adolescentă care pledează pentru protecția mediului, a dezvăluit într-o postare pe Instagram că s-a autoizolat după ce s-a întors dintr-o călătorie în Europa Centrală, împreună cu tatăl ei, actorul suedez Svante Thunberg.

Ea spune că s-a simțit obosită, a avut frisoane, dureri de gât și a tușit, dar simptomele au fost mai ușoare decât la alte răceli, în timp ce tatăl ei a experimentat aceleași simptome, dar mult mai intens. Greta Thunberg spune că dacă tatăl ei nu ar fi avut aceleași simptome, nici nu s-ar fi gândit că este vorba de COVID-19 și de aceea este acest coronavirus atât de periculos, pentru că este ușor de împrăștiat de cei care nici măcar nu au habar că sunt infectați.

În Suedia nu sunt testați decât cei cu simptome foarte severe, care au nevoie de tratament de urgență, explică Greta Thunberg, astfel că nici ea, nici tatăl ei nu au confirmarea că a fost vorba de COVID-19, ci doar o bănuială serioasă bazată pe simptome și circumstanțe - respectiv turneul întreprins prin Europa când încă nu fuseseră restricționate călătoriile, dar apăruseră deja o serie de cazuri.

La nivel mondial sunt acum confirmate peste 400.000 de cazuri și 17.450 de decese cauzate de noul coronavirus.