Spitalul Militar "Dr. Alexandru Popescu" Focșani a fost închis miercuri dimineață pentru 48 de ore, pentru dezinfecție generală, după ce doi contacți au fost depistați pozitiv pentru COVID-19.

"Avem doi contacți pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi închis pentru 48 de ore pentru dezinfecție generală de cel mai înalt nivel. În aceste 48 de ore vom afla și dacă mai avem contacți pozitivi în urma contactului cu cei care acum au fost depistați deja pozitiv", a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.

Acesta a subliniat că unitatea medicală nu se află în carantină.

Ministerul apărării precizează că marți au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

”În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe. În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”, se arată în comunicat.