Cu numai câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar în SUA, unele state americane au fost forțate să anuleze cursurile în format fizic din cauza creșterii virozelor respiratorii, inclusiv Covid-19, în rândul elevilor și personalului.

Două districte școlare din Kentucky - Lee County School District și Magoffin County Schools - au declarat că vor închide activitățile normale, în timp ce în Texas, Runge School District, lângă San Antonio, le-a comunicat părinților într-o scrisoare că se va închide în perioada 22 august - 29 august, anulând toate activitățile extrașcolare din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19, relatează Rai News.

Potrivit celui mai recent raport realizat de Texas Health and Human Services, noile cazuri de Coronavirus în stat au crescut cu 29% în ultimele săptămâni, iar spitalizările au crescut, de asemenea, cu 10%, de la 992 la 1.096.

La nivel național, spitalizările pentru Covid-19 au crescut pentru a cincea săptămână consecutiv, potrivit datelor de la Centrele Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

În săptămâna încheiată pe 12 august, în special, spitalizările au crescut de la 10.370 la 12.612.

Sursa: RADOR