Aproximativ 2,7 miliarde de lei, din fonduri europene, au fost deja alocate pentru dotarea spitalelor din România, pe fondul crizei generate de epidemia de COVID-19, susține Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

Ghinea a precizat că sunt în total 169 de contracte evaluate și semnate până la data de 15 mai, într-un apel lansat în urmă cu un an, iar alte contracte sunt semnate zilele acestea.

„Unul dintre Fake News-urile răspândite de PSD, scris negru pe alb în moțiune și repetat la TV, este că actualul guvern nu a finanțat din fonduri europene eforturile sanitare. O minciună, o minciună extrem de periculoasă, specifică unui partid anti-european. Trebuie să o spunem răspicat și este corect să se știe adevărul: fondurile europene reprezintă coloana vertebrală financiară a intervenției statului român în lupta cu pandemia”, a scris ministrul pe Facebook.

Chiar marți, Cristian Ghinea, alături de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și secretarul de stat Raed Arafat a participat la un eveniment de semnare a două acorduri cadru pentru achiziția a 476 autospeciale de stingere a incendiilor, ce prevede o finanțare de 158 milioane de euro, din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

„Astăzi am semnat contractele pentru achiziționarea a peste 470 de autospeciale care vor intra în dotarea pompierilor din România. Chiar trebuie să o spunem răspicat: banii europeni modernizează România”, a punctat Ghinea.