Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut luni, începând cu ora 20,00, o declarație de presă în care a anunțat că a fost adoptată ordonanța militară 11.

"Astăzi am emis ordonanța militară 11 care reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare ulterioare. (...) Un punct este legat de suspendarea zborurilor către Spania și dinspre Spania. Este continuarea suspendării care expiră astăzi și până în 14 mai, inclusiv", a anunțat Marcel Vela.

În ordonanța militară 11 s-a introdus prevederea care spune că nu trebuie să stea în carantină sau izolare personalul navigant fluvial și maritim, piloții și echipajele aeronavelor sau pentri șoferii de TIR care vin din țări catalogate ca zone roșii sau galbene. Măsura se aplică doar dacă oamenii din categoriile menționate nu prezintă simptome specifice COVID-19.

De asemenea, se ridică măsura de carantină a orașului Țăndărei din județul Ialomița.

"O altă decizie care cred că aduce bucurie în orașul Țăndărei și în județul Ialomița. A fost aprobată solicitarea Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență de a ridica măsura de carantinare pentru orașul Țăndărei", se mai arată în ordonanța militară 11, potrivit ministrului. 

Cât de eficientă e decizia guvernanților de a închide site-uri de pretinse știri în pandemie

Mai mult pe EurActiv »