Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, critică programele de testare în masă a bucureștenilor, lansate astăzi de primarul general Gabriela Firea.

”Dacă vrea să facă ceva pentru protecția bucureștenilor, Gabriela Firea trebuie să dezvolte propria infrastructură de testare (teste, aparate, specialiști) și să testeze angajații în contact cu populația (cadre medicale, șoferi STB, funcționarii pe relații publice, asistenți sociali). De altfel, a și anunțat asta încă din 10 aprilie, dar nu a făcut nimic în acest sens. Cele două testări în masă pe care le începe zilele acestea reprezintă o cheltuială inutilă a banului public”, a scris luni, pe Facebook, Nicușor Dan.

El a calificat demersul lui Firea drept ”o ambiție puerilă", fără nicio justificare științifică.

”Testarea cu teste PCR pe sistemul primul venit primul servit este pură demagogie. Pentru persoanele care vor constata că nu sunt infectate rezultatul va fi nerelevant, riscul infectării ulterioare fiind același după testare. Testarea cu testele care detectează anticorpi (nu știm în acest moment ce tip de teste este folosit) este prematură și dublează efortul Ministerului sănătății. Specialiștii spun că testul individual este relevant după 2-3 săptămâni de la posibila infectare, deci că testul statistic pe populație trebuie făcut la 2-3 săptămâni după calmarea epidemiei. România nu este încă în această fază”, a mai scris Dan.

Primarul general Gabriela Firea a lansat luni, alături de primarii de sectoare, programul prin care 10.500 de bucureșteni vor fi testați gratuit pentru a afla dacă au avut Covid-19. În zilele următoare, bucureștenii selectați vor fi anunțați printr-o scrisoare. Centrul de testare a fost amenajat pe Arena Națională.

Primăria mai desfășoară un program de testare, unde peste 11.000 de bucureșteni - la cerere - vor fi testați dacă au noul coronavirus.

 

Ca să fie clar și ușor de înțeles pentru toată lumea! ???? ???? Prima campanie de testare pentru coronavirus prin RT-PCR...

Gepostet von Vlad Mixich am Montag, 25. Mai 2020